Skip to main content

Beweging en Sport

Als trainer aan de slag in een club, als “coach” mensen helpen met hun sportieve uitdagingen. Hier kan je jezelf ontwikkelen tot de beste versie van jezelf. Met aandacht voor jezelf en anderen leer je hier hoe je kan organiseren, begeleiden en samenwerken. We schenken veel aandacht aan zelfverdediging, maar ook aan outdoor! Je vaardigheden in de buitenlucht worden getest. Klimmen, oriëntatie, survival, hiking,…geven je een verbinding met de natuur. Knopenkunde, klimmen, vlottenbouw, bushcraft zorgt voor een brede kennis aan outdoor vaardigheden. Samen vormen we een groep, die doorheen de jaren elkaar echt leren kennen en vertrouwen.

Je hebt 2 stageblokken in een schooljaar, die je de kans geven ervaring op te doen in een sportieve sector. In het laatste jaar ga je veel aan de slag om je verworven vaardigheden in de praktijk toe te passen. Na je middelbare studie kan je aan de slag als:

· Monitor sportkampen

· Coach

· Trainer

· Opleiding Belgisch leger

· Begeleider van outdoor activiteiten (Locat/Lilse bergen/Zilvermeer)

· Zaalwachter

· …

Voor je 4 optie-uren kies je in het begin van het schooljaar uit 3 of 4 keuzethema’s al naargelang je interesses en talenten. Je kiest je voorkeur in blok 1 en in blok 2. Je sportleerkrachten geven hierover nog meer uitleg tijdens de eerste lesweek.

Overzicht keuzethema's

Ben jij een sportieveling? Wij organiseren adviserende sporttesten om jouw beginniveau te testen. De verschillende testen kan je thuis voorbereiden. Je vindt ze in onderstaande link.

Sporttesten
In de 3e graad beland? We bereiden je voor op het hoger onderwijs! Wat de verdere mogelijkheden zijn? Kijk op ‘onderwijskiezer.be’ voor eventuele vervolgopleidingen.