PRAKTISCH

Middagpauze

Bij de start van het schooljaar melden je ouders waar jij zal lunchen: op school, in onze vernieuwde refter of thuis (eventueel bij familie). Wij vragen de ouders uitdrukkelijk om geen toestemming te geven om te eten op andere plaatsen dan thuis, bij familie of op school. Als groene school vragen we jou vriendelijk om een brooddoos te gebruiken en aluminiumfolie of andere verpakkingen zo veel mogelijk te vermijden.

Leren en werken op school

Op maandag, dinsdag en donderdag kan je na de lessen op school leren en werken van 15.40 uur tot 16.30 uur. Tijdens de proefwerkenperiode is er de mogelijkheid tot namiddagstudie. Daarvoor moet je je op voorhand inschrijven.
Ook voor de 1e les begint, kun je op school terecht om nog wat te werken of je leerstof te overzien.

Sportkledij

We sporten met een uniform. Je bestelt je sportkledij via clubwereld. Je sportkledij wordt op school geleverd. Alle leerlingen in niet-sportrichtingen bestellen 1 short en 1 t-shirt. Leerlingen van de sportrichtingen kopen 2 shorten, 3 t-shirts en een trui aan. Op de website (https://campos.clubwereld.nl of via de knop onderaan) kan je extra sportkledij bijbestellen.

ICT op school

Je krijgt toegang tot het elektronisch leerplatform Smartschool met je eigen webmail-account. Ook bieden we je een Microsoft Office 365-account (Word, PowerPoint, Excel) met One Drive-opslagruimte aan. Op die manier kan jij op school en thuis werken aan taken en opdrachten zonder dat je daarvoor zelf het Microsoft Office-pakket moet aankopen.
De leerlingen van het 3e jaar starten vanaf schooljaar 2021-2022 met het laptopproject en werken vanaf dan voor de meeste vakken met een laptop. In volgende schooljaren rollen we dit project verder uit naar de hogere jaren. Zo komen we tegemoet aan de hogere nood aan digitalisering. Meer informatie vind je via de brief achter de knop onderaan.

Schoolboeken bestellen via Iddink

Voor de schoolboeken werken wij samen met het Iddink-Boekenfondsservice. Na het aanmaken van een account bestel je de schoolboeken via de website van Iddink met onze schoolcode G9CQFZ23. Je ontvangt vervolgens een mail zodat je je bestelling kan opvolgen totdat je boeken thuis worden geleverd. Leerboeken kunnen worden gehuurd, wat het boekenpakket goedkoper maakt. Bij de bestelling zie je online wat de kostprijs zal zijn.
Heb je een vraag, kijk dan op de site contact pagina van Iddink of contacteer indra.jacobs@turnhout.be.
Je hebt uiteraard de keuze om voor Iddink of een andere leverancier te kiezen. Iddink is enkel de handelaar waarmee onze school samenwerkt en die een huurformule aanbiedt.
(Meer info in de knoppen hieronder.)

Communicatie tussen ouders en onze school

Wij communiceren uitsluitend via Smartschool: alle berichten naar ouders, de resultaten van uw kind, ...
Ga naar Smartschool via de grote oranje knop onderaan.
Je kan de app op uw smartphone installeren. Surf op je smartphone naar https://campos.smartschool.be. Onderaan zie je een grote oranje knop van Smartschool. Hiermee kan je app downloaden. Maak een account, bij platform vul je "campos" in.
De inloggegevens krijgt je enkele dagen na de inschrijving van je zoon of dochter.