Skip to main content

Wat maakt Campos uniek?

Campos ademt sport, beweging en gezondheid. Kijk hieronder wat wij te bieden hebben. Dit wil jij toch ook?

In je 1e jaar mag je 3 van de 4 keuzethema’s invullen met sportthema’s (2 uur extra sport per week).

In je 2e jaar kan je kiezen voor de optie Sport.
Je kan tot maximaal 5 uur per week sporten.

In je 3e, 4e, 5e en 6e jaar Sport kan je voor nog meer sport kiezen in je 4 optie-uren.

Als Sport-leerling kan je sportactiviteiten begeleiden en organiseren voor lagere scholen.

Als sportleerling verruim je met alle plezier je horizon en kijk je ongetwijfeld uit naar de watersportdag, de omnisportstage, de skistage en de jaarlijkse triatlon.

Tijdens vrije uren trekken we geregeld naar het stadspark voor een uurtje actie met onze ‘sportboxen’. Bewegingstussendoortjes tussen lessen in geven jou een nieuwe boost energie.

Onze pannakooi, onze pingpongtafels en de nieuwe fitnessrekken op de speelplaats brengen je ook tijdens de pauzes in beweging.

Tijdens de middagpauzes mag je deelnemen aan middagcompetities tussen teams van leerlingen en leerkrachten.

Je kan je opgeven voor de schoolcompetities op woensdagnamiddag.

Onze sportdag is uniek: een lesje kickboksen, een initiatie wakeboarden of voetballen met bumperballen. Slechts een greep uit ons aanbod!

Campos staat gelijk aan hoogwaardig en erg vernieuwend economisch onderwijs. Hoe ondernemend ben jij?

Als geboren ondernemer vind je je ding in opleidingen als Handel, Informaticabeheer, Boekhouden-Informatica, Verkoop, Publiciteit, Kantoor en Logistiek. Tijdens praktijkgerichte lessen word jij klaargestoomd voor het bedrijfsleven! Maar ook de theoretische achtergrond verliezen wij zeker niet uit het oog.

Leerlingen die graag zo snel mogelijk de arbeidsmarkt willen verkennen of op zoek zijn naar verdieping op bedrijfseconomisch vlak, krijgen via Duaal leren de kans om praktijkervaring op te doen in een bedrijf. Zij combineren schoolgaan en de werkvloer op een bijzonder boeiende manier.

Jaarlijks richten de leerlingen van de economische richtingen inspirerende mini-ondernemingen op.

In het 5e jaar krijg je via de Youca Action Day de kans om de job van je leven voor één dag uit te oefenen, en dit voor het goede doel.

In het 6e of 7e jaar krijg je de unieke kans om drie weken gratis naar Londen, Rijsel of Sevilla te trekken voor een buitenlandse stage.

Als leerling Verkoop baat je in het 7e jaar je eigen shop ‘Foodcorner’ uit.

De leerlingen van de richting Toerisme organiseren tal van reizen binnen en buiten België.

De leerlingenraad LERA krijgt ruimte en ondersteuning om initiatieven te nemen. Zo organiseerden ze al een eigen mars voor het klimaat. Ook nemen ze het jaarlijkse galabal voor hun rekening.

We hechten veel belang aan een fijne omgang met elkaar: eigentijds en persoonlijk, met aandacht voor stijl!

Je tutor is je personal coach. Je kiest je tutor ieder jaar opnieuw. Hij of zij heeft begrip voor je bekommernissen
en je twijfels, of die zich nu op schoolvlak of op persoonlijk vlak situeren. Je tutor helpt je bij het opmaken van een weekplanning of proefwerkenplanning, moedigt je aan en feliciteert jou met je successen.

Je klastitularis is een sterke klascoach en maakt tijd en ruimte voor een klasuurtje en leren leren. De leerlingbegeleiders zorgen voor studietraining op maat en extra maatregelen tijdens proefwerken voor wie dat nodig heeft.

Onze leerkrachten, opvoeders en directieleden staan dicht bij jou en gaan gemoedelijk en vriendschappelijk met jou om.

Ons anti(cyber)pestteam garandeert een veilig schoolklimaat.

De drie grote pijlers waarop de school steunt, zijn het innovatieve economische onderwijs, het vooruitstrevende sportonderwijs en het grote welbevinden van de leerlingen.

In het onderwijslandschap van de toekomst wil Campos die drie domeinen verder uitbouwen.

SPORTONDERNEMENGOED IN JE VEL

Campos heeft een uitgesproken internationale ambitie. Alle laatstejaarsleerlingen kunnen kandideren voor een unieke (én gratis) buitenlandse ervaring. Met een drieweekse stage in Londen, Palanga (Litouwen) of Sevilla zijn de Campos-jongeren echte ‘grensverleggers’.