Skip to main content

Commerciële Organisatie

HERVORMINGEN

Dit schooljaar startten we in het 5e jaar met de nieuwe richting Commerciële Organisatie. Vanaf het schooljaar daarna (2024-2025) zal deze richting ook in het 6e jaar worden ingevoerd.

Commerciële organisatie

Ben jij benieuwd hoeveel een online reclamecampagne kost voor een onderneming? Wil jij jouw commerciële en administratieve skills verder ontwikkelen? Ben je geboeid door (digital) marketing, communicatie en vreemde talen? Dan is deze studierichting echt iets voor jou!

Je krijgt een pakket uit de algemene economie en bedrijfswetenschappen waarin we zowel focussen op theorie als op praktijktoepassingen. Daarnaast realiseer jij de competenties van de beroepskwalificatie commercieel assistent. We focussen ons op het ontwikkelen van vaardigheden met betrekking tot de commerciële en administratieve ondersteuning van het verkoopproces. Je leert op een professionele manier omgaan met klanten via diverse (online) communicatiekanalen. Ook scherpen we jouw marketing- en communicatieskills aan via uitdagend projectwerk.

In het 5e jaar ga je 2 dagen ‘job shadowen’ bij een lokale onderneming en in het 6e jaar loop je stage in een binnenlands of buitenlands bedrijf. Zo doe je heel wat praktijkervaring op.

In de 3e graad beland? We bereiden je voor op het hoger onderwijs! Wat de verdere mogelijkheden zijn? Kijk op ‘onderwijskiezer.be’ voor eventuele vervolgopleidingen.