Skip to main content

Economie-Wiskunde

Wil jij je verdiepen in economie en wiskunde? Heb je zin om meer inzicht te verwerven in micro- en macro- economische aspecten en de werking van ondernemingen? Dan is deze studierichting echt iets voor jou!

Je maakt o.a. kennis met de werking van de financiële markt, de goederen- en dienstenmarkt, de arbeidsmarkt, de internationale handel en enkele bedrijfseconomische thema’s. De wereld van economie en financiën zal voor jou geen geheimen meer kennen.

Daarnaast klimmen jouw wiskundige vaardigheden in deze studierichting naar een hoog niveau. Je leert abstracte wiskundige concepten gebruiken en gaat aan de slag met complexe wiskundige problemen. Via het vak informaticawetenschappen versterk jij jouw computationeel denken en handelen.

Tot slot maken ook generieke onderzoekscompetenties deel uit van deze studierichting. Ze worden gerealiseerd met uitdagende onderzoeksopdrachten, gerelateerd aan o.a. de vakken economie en wiskunde. Zo worden jouw onderzoeks- en rapporteringsvaardigheden aangescherpt wat een ideale voorbereiding is op tal van academische en professionele bacheloropleidingen.

In de 3e graad beland? We bereiden je voor op het hoger onderwijs! Wat de verdere mogelijkheden zijn? Kijk op ‘onderwijskiezer.be’ voor eventuele vervolgopleidingen.