Skip to main content

5 Applicatie- en databeheer (6 Informaticabeheer)

HERVORMINGEN

Dit schooljaar startten we in het 5e jaar met de richting Applicatie- en Databeheer ter vervanging van de richting Informaticabeheer. In 2024-2025 wordt deze richting ook in het 6e jaar uitgerold.

5e jaar Applicatie- en databeheer (6e jaar Informaticabeheer)

Zitten de bits en bytes je in het bloed? Probeerde je al een programma te schrijven, een website te bouwen of kon je uren zoeken naar dat éne foutje dat jouw pc lam legde? De opleiding Informaticabeheer opent jouw ogen!

12 uur toegepaste informatica en 6 uur wiskunde vormen een uitstekende voorbereiding op het hoger onderwijs. Werkzekerheid gegarandeerd! Een onmiddellijke tewerkstelling als netwerkbeheerder, zelfstandige of helpdeskmedewerker is eveneens een optie!

Bedrijfsstages horen hier natuurlijk ook bij. In het 6e jaar kies je voor 3 weken werkervaring in een afdeling netwerkbeheer of development. Je krijgt ook de mogelijkheid om je kandidaat te stellen voor een internationale stage van 3 weken. Een unieke ervaring!

In de 3e graad beland? We bereiden je voor op het hoger onderwijs! Wat de verdere mogelijkheden zijn? Kijk op ‘onderwijskiezer.be’ voor eventuele vervolgopleidingen.