Skip to main content

Sportbegeleiding (Lichamelijke Opvoeding en Sport)

5e jaar Sportbegeleiding (6e jaar Lichamelijke Opvoeding en Sport)

Sport en wetenschappen vormen de twee pijlers van deze richting. Welke van de twee de meeste aandacht krijgt, kies je zelf. Tijdens vier lesuren in de week specialiseer je je in functie van je competenties en ambities: voetbal, omnisport of een extra pakket wetenschappen?

Jouw kracht, lenigheid, doorzettingsvermogen, doelgerichtheid en wetenschappelijk inzicht worden dagelijks op de proef gesteld en getraind. In het 6e jaar zet je in een stage van 3 weken de theorie om in de praktijk. Je gaat aan de slag in een fitnessclub, bij een kinesist of op een sportdienst. Of je kandideert voor een buitenlandse stage van drie weken om je carrière in het secundair met glans af te sluiten.

Voor je 4 optie-uren kies je in het begin van het schooljaar  uit 3 of 4 keuzethema’s al naargelang je interesses en talenten. Je kiest je voorkeur in blok 1 en in blok 2. Je sportleerkrachten geven hierover nog meer uitleg tijdens de eerste lesweek.

Overzicht keuzethema's

Ben jij een sportieveling? Wij organiseren adviserende sporttesten om jouw beginniveau te testen. De verschillende testen kan je thuis voorbereiden. Je vindt ze in onderstaande link.

Sporttesten
In de 3e graad beland? We bereiden je voor op het hoger onderwijs! Wat de verdere mogelijkheden zijn? Kijk op ‘onderwijskiezer.be’ voor eventuele vervolgopleidingen.