Skip to main content

Sportwetenschappen

Sportwetenschappen

Ben jij sportief, geïnteresseerd in wetenschappen én ook leergierig? Dan zit je goed in onze derde graad Sportwetenschappen.

In deze richting leer je op een gezonde manier sporten en bewegen en krijg je meer inzicht in het bewegingsmechanisme van het menselijk lichaam. Je wordt een betere sporter en je leert probleemoplossend denken tijdens de lessen wiskunde en wetenschappen. Je werkt aan je zelfkennis en aan je persoonlijkheid en je leert je in verschillende talen uit te drukken. Ten slotte sleutel je zowel in 5 als in 6 aan je onderzoekscompetenties via een onderzoek dat je helemaal zelfstandig organiseert, uitvoert en verwerkt. Een prima voorbereiding op hogere studies, dus!

Ben jij een sportieveling? Wij organiseren adviserende sporttesten om jouw beginniveau te testen. De verschillende testen kan je thuis voorbereiden. Je vindt ze in onderstaande link.

Sporttesten
Sportkledij
In de 3e graad beland? We bereiden je voor op het hoger onderwijs! Wat de verdere mogelijkheden zijn? Kijk op ‘onderwijskiezer.be’ voor eventuele vervolgopleidingen.