Skip to main content

Toerisme

5e en 6e jaar Toerisme

In deze studierichting leer je om te reizen, maar reis je ook om te leren. Theorie en praktijk gaan hand in hand. De toeristische sector wordt in al zijn facetten getoetst, bestudeerd of uitgeprobeerd. Tijdens de lessen, maar ook tijdens excursies, stages en reizen. Je organisatietalent wordt ingeschakeld in concrete projecten, o.a. de opvang van buitenlandse gasten, de organisatie van oudercontacten of het onthaal tijdens de open dag. Je maakt ook gebruik van de sociale media om promotie te maken voor projecten.

Je focust op schriftelijke en mondelinge communicatie dankzij het inoefenen van de verschillende vaardigheden in maar liefst 5 talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

In je laatste jaar neem je sowieso deel aan een gratis buitenlandse stage van drie weken in een Europese toeristische trekpleister. Een unieke ervaring wacht je daar!

In de 3e graad beland? We bereiden je voor op het hoger onderwijs! Wat de verdere mogelijkheden zijn? Kijk op ‘onderwijskiezer.be’ voor eventuele vervolgopleidingen.