Skip to main content

B-stroom

B-stroom

Ook voor de leerlingen die het wat moeilijker hadden in de lagere school en die afsluiten zonder getuigschrift, heeft Campos een aanbod. In kleine groepen, vaak in de vorm van projecten, met geregeld dezelfde keuzes als in de A-stroom, word je klaargestoomd voor de 2e graad arbeidsmarktfinaliteit.
Een kleine groep leerkrachten zorgt voor een vertrouwensrelatie met jou. Het welbevinden van de leerling krijgt hier een vooraanstaande plaats. Bovendien werken we bij wat in het lager onderwijs nog moeizaam ging.

1e jaar

Sluit jij de lagere school af zonder getuigschrift en start jij in de B-stroom? Samen, en op jouw niveau, behalen wij het getuigschrift. Hoe? Met veel persoonlijke begeleiding, in een kleine klasgroep en via toffe projecten.

Ook kies je vier keer per schooljaar uit 5 keuzethema’s. We noemen ze onze smaakmakers. Zo ontdek jij jouw talenten en interesses en proef jij van ons aanbod in de 2e en 3e graad. Hieronder een greep uit de thema’s:

  • This is me
  • Shop je slim
  • Gezocht: Nafi 3.0

Wil jij een volledig overzicht van deze ‘smaakmakers’? Klik op de buttons hieronder voor meer info!

Overzicht smaakmakersUitgebreide informatie smaakmakers

2e jaar

In kleine groepen, vaak in de vorm van projecten, word je klaargestoomd voor de 2e graad arbeidsmarktfinaliteit. Een kleine groep leerkrachten zorgt voor een vertrouwensrelatie met jou. Jouw welbevinden krijgt hier een zeer belangrijke plaats.

Voor de basisopties in het 2e jaar maak je een keuze uit 2 pakketten:

  • Economie en organisatie (pakket van 5u) & Kunst en Creatie (pakket van 5u)
  • Economie en organisatie (pakket van 5u) & Sport (pakket van 5u).

Tijdens het klasuur scherpen de leerlingen hun leer- en keuzevaardigheden aan en werken ze rond sociale relaties en vaardigheden.

Uitgebreide informatie basisopties
Lessentabel

*onder voorbehoud van goedkeuring van de nieuwe minimumdoelen voor de eerste graad

Lessentabel

*onder voorbehoud van goedkeuring van de nieuwe minimumdoelen voor de eerste graad