Skip to main content

Youca Action Day

Op Campos dragen we maatschappelijk engagement hoog in het vaandel. Bovendien leiden we dagelijks onze jongeren op tot de ondernemers van de toekomst. Elk schooljaar staat een deelname aan de Youca Action Day dus hoog op de agenda!

55 euro

Die dag – dit schooljaar 21 oktober – gaan duizenden jongeren uit Vlaanderen en Brussel 1 dag aan de slag bij een bedrijf, een particulier, organisatie of (lokale) handelaar naar keuze. De werkgever betaalt per werkende leerling 55 euro aan een van de sterke jongerenprojecten in Brazilië, de Filipijnen en België.

Toffe werkplek

De afgelopen weken gingen onze leerlingen van het 5e jaar aso/tso en het 6e jaar Economie-Wiskunde naarstig op zoek naar een toffe werkplek voor 1 dag. Daarvoor stelden ze een curriculum vitae op en bereidden ze een sollicitatiegesprek voor. Met heel wat doorzettingsvermogen en de assistentie van hun enthousiaste leerkrachten kwamen ze uiteindelijk tot zeer mooie zoekresultaten. Zo zijn onze leerlingen op 21 oktober werkzaam bij Thomas More, Colruyt, AZ Turnhout, het Vlaams Parlement, en nog veel meer!

Ongetwijfeld een ervaring die onze Campos’ers zich nog lang zullen heugen. En nog maar eens een bewijs van hun ondernemerschap! Hartelijk dank trouwens aan alle (lokale) (kleine en grote) ondernemers die onze leerlingen deze mooie kans boden.