Skip to main content

De jongste jaren focuste onze school heel sterk op internationalisering. Heel wat buitenlandse projecten zagen het levenslicht. Stages in Sevilla, Dublin en Palanga (Litouwen), schooluitwisselingen met Duitsland, Estland en Italië. Campos goes international! Zoveel is zeker! En onze leerlingen – zeker de 3e-graadsleerlingen – doen onschatbare ervaringen op.

In de week van 11 oktober 2021 zetten wij deze initiatieven in de kijker. De ErasmusDays waren een feit. ‘Erasmus+’ is de naam die de Europese Unie aan het subsidieprogramma verleent dat al deze internationale projecten financiert. Via die subsidies kunnen ook onze Campos-leerlingen zonder eigen inbreng naar het buitenland.

Maandag was Deutscher Tag, dinsdag Journée française en woensdag Día de España. Er galmde passende muziek door de speelplaatsboxen, en de taalleerkrachten lanceerden tal van inspirerende quotes. Op donderdag speelden alle leerlingen een kahoot-quiz over de Europese Unie. Iedere klaswinnaar werd beloond met een tegoedbon van 5 euro voor een lekkere snack in onze Foodcorner.